Planlægning for feriesæsonen er altid en vigtig ting for os at overveje, men nogle gange ignorerer vi ofte tanken om, at vi kan være mere bæredygtige, når det kommer til sådanne glædelige festligheder. I virkeligheden spilder vi en masse ting i feriesæsonen. Fra enkle gaveindpakninger til en overflod af rester fylder vi vores deponeringsanlæg med så meget affald i løbet af ferien. Når det er sagt, er det aldrig for sent for os at begynde at være mere bevidste om, hvad vi køber og måske spilder. Du kan huske dette og finde måder at reducere mængden af affald, du producerer i løbet af ferien.

Så uden videre er her 10 tips, der hjælper dig med at gøre den næste ferie til en miljøvenlig fest.

Genbrug andre materialer til gaveindpakning
Selvom gaveindpakning har en tendens til at få gaver til at se fantastiske ud, udgør de generelt de fleste af de ting, vi spilder på ferien. Så for at reducere papiraffald kan du bruge forskellige genanvendelige materialer som aviser, brugte papirposer og gamle kort som gaveindpakning. Hvis du især tænker på at give din kone noget luksuriøst eller romantisk, kan du også bruge stoffer eller tæpper til at pakke dine gaver til hende. For at få flere gaveideer, lærer du mere her.

Brug energibesparende LED ferie lys
LED-belysning er generelt mere energibesparende end glødepærer. Så hvis du stadig bruger ældre dekorative lys, skal du overveje at opgradere til LED-belysning. Ikke alene er de mere effektive, men de vil også spare dig meget flere penge på dine regninger.

Støtte Miljøvenlige & Lokalt Fremstillede Gaver
Hvis du vil købe dine gaver online, chancerne er, det vil tage en masse carbon footprint at ankomme på din doorstop. Så, som et alternativ, har et kig på nogle lokale og miljøvenlige elementer, som du kan gave til dine kære på ferien.

Undgå at bruge engangsretter og sølvtøj
Når du forsøger at være vært for en temmelig stor fest, er det normalt fristende at bruge engangsretter og sølvtøj. Selv om det kommer til at gøre rydde op mere tidskrævende, det er øko-venligere at bruge faktiske retter.

Gør brug af rester
Hvis du har en smuk have i dit hjem, er chancerne, du har også din egen kompostbeholder. EveryDay Health lister kompostering som en af de vigtigste ting, du kan gøre for at beskytte planeten. Så i stedet for at dumpe dine ferierester til affaldet, kan du stadig bruge resterne til at fodre dine planter. Hvis en kompostbeholder virkelig ikke er en mulighed for dig, kan du også give dine rester til en lokal gård eller gartner, da de muligvis bruger den til husdyr eller havearbejde. du kan reducere madrester væsentligt ved omhyggeligt at planlægge mængden af mad, du skal spise på ferien.

Genbrug Gamle Ferie Dekorationer
For at spare penge og reducere alle former for affald, bør du også overveje at genbruge nogle gamle ferie dekorationer. gør det til en vane at afsætte et lille rum eller en kasse til at gemme dine feriedekorationer. Sørg dog for at opbevare dem omhyggeligt.

Køb lokale og økologiske fødevarer
En anden god måde at minimere dit carbon footprint er at købe dine grøntsager, frugt, kød og andre feriebehov fra lokale gårde. Colombia University har fundet ud af, at brug af landmændsmarkeder og andre kilder til lokal mad kan sænke dine kulstofemissioner med op til 5%. Udover at tage fat på dit forbrug til feriesæsonen, er det også gavnligt for samfundet at købe lokale og økologiske fødevarer.

Inviter andre til din fest
Fejring af feriesæsonen sammen med dine nære venner eller familie er en fantastisk måde at spare energi og andre former for affald. Desuden vil fejring med de mennesker, du elsker og plejer mest, gøre din feriesæson virkelig mindeværdig!

Giv oplevelser i stedet for materielle gaver
I stedet for at give materielle ting til dine kære, er et bedre og mere miljøvenligt alternativ, du kan gøre, at behandle dem til en sjov og spændende oplevelse! Næsten enhver ny oplevelse vil gøre som en gave til dine kære. Uanset om det er en simpel madlavningskursus eller en dristig aktivitet som klatring, er det vigtige, at du bruger lidt kvalitetstid sammen med dine kære, mens du er venlig over for miljøet.

Overvej håndværk og gør det selv gaver
Der er mange forskellige måder at minimere dit carbon footprint, når du giver feriegaver. Du kan lave en masse hjemmelavede gaver fra alle slags DIY kits, som du kan købe i butikker eller online. Fra hjemmelavede ornamenter til håndlavede sæber er din gaveide kun begrænset af din fantasi. Hvis du er clueless om, hvad du kan gøre, der er en masse ideer, du kan se på fra Pinterest.

Konklusion
Der er andre forskellige måder, vi kan gøre for at være mere bæredygtige eller miljøvenlige i feriesæsonen. Selvom det er helt umuligt, at vores planer for ferien ikke vil resultere i noget affald, kan vi i det mindste gøre vores bedste for at gøre, hvad vi kan for vores miljø. Det tager kun lidt af vores indsats og tid at reducere det affald, vi laver i feriesæsonen. Nyd din ferie! Vi håber, at vores liste vil hjælpe dig med at planlægge en miljøvenlig fest.

Skriv et svar