Er du en elektronik hobbyist? Arbejder du på et nyt rørprojekt på dit hjem? Du vil gerne vide, hvordan man håndterer lodning og andre elektroniske projekter uden at skade miljøet.

Der er mange måder at være en miljøvenlig elektronik bruger. Du skal dog forstå de bedste tilgange til at tage med det.

Når det kommer til at bygge elektriske kredsløb eller rørprojekter, er der få materialer, du har brug for mere end lodde – da dette fungerer som limen, der holder alt sammen. Nogle af disse materialer er bedre for miljøet end andre. Desværre er det ikke muligt at finde en perfekt miljøvenlig tilgang til elektronisk lodning og design. Du bliver bare nødt til at gøre nogle indrømmelser og bruge de materialer, der vil have den mindst negative miljøpåvirkning, hvis du vil udvikle ny elektronik eller arbejde på et rørsystem.

Du kan ikke tage disse overvejelser let, især når det kommer til lodning. Bly lodning på rør har vist sig at igle i drikkevand, hvilket naturligvis er et stort miljøproblem.

At finde den øko-venligste tilgang til lodning
Loddetråden smeltes ned ved hjælp af et opvarmet loddejern, som en gang køler skaber en samling. Lodde er en type metallegering, der bruges til at skabe stærke permanente bindinger, såsom på kredsløbskort og rørledninger. Den leveres i to typer: bly og blyfri.

Men hvad betyder dette, og hvordan påvirker dit valg af lodde den samlede lodningsproces gennem elektroniske projekter? Hvad er miljøpåvirkningen af dem?

I denne artikel undersøger vi forskellene i detaljer mellem disse to typer loddemetal. Du vil være i stand til at vælge den rigtige, hvis du vil oprette et elektronisk printkort på den mest miljøvenlige måde.

Hvad er blyfri loddemetal?
Med det formål at reducere mængden af bly, der bruges i elektronik, overtager blyfri lodde nu og bruges som erstatning næsten overalt. Baseret på sundheds-og miljømæssige årsager forbyder nogle leverandører kommerciel brug af blyholdig lodde. Det betyder for alle, der blot ønsker at bruge en loddekolbe rent for rekreative årsager, såsom for kunst og kunsthåndværk eller skabe kredsløb for sjov, er det sandsynligt, du vil kun være i stand til at kilde blyfri loddemetal. 217 grader, og kobber eller tin bruges ofte som erstatning for bly. Dette bør ikke påvirke lodningsprocessen på nogen måde for hobbyister, da resultaterne vil se ud og føles næsten identiske med dem, hvor blyholdig lodde anvendes.

En af de andre store grunde til at overveje at bruge blyfri lodning er, at det ikke skader miljøet i samme grad. Bly skaber problemer for miljøet, så du skal huske det, når du arbejder på ethvert loddeprojekt. Du kan ikke ignorere denne virkelighed, når det kommer til bortskaffelse af elektronisk affald uden at skade miljøet.

Hvad er blyholdig lodde?
Blybaseret loddemetal indeholder en kombination af både tin og bly – med omkring et 60: 40-forhold mellem de to. Denne type loddemetal er undertiden kendt som” blød loddemetal ” på grund af dets lavere smeltepunkt på omkring 170 – 190.C. kendt tilfældigt som blød loddemetal er beholderen et indlysende valg på grund af dets lavere smeltepunkt. På grund af dette, bly loddemetal er ofte det foretrukne materiale til brug på tværs af vigtige elektroniske projekter, fordi blyholdig loddemetal smelter meget hurtigere end blyfri, hvilket gør det langt mindre tidskrævende. Ved siden af denne fordel er køletiden også hurtigere, hvilket betyder, at der er en lavere risiko for kolde loddeforbindelser.

Hvad Er Kolde Loddeforbindelser?
Som følge af utilstrækkelig varme er kolde loddeforbindelser ofte bemærkelsesværdige af deres stive, ru og ujævne ydre. Ikke alene ser de rodet ud, men denne loddemonsistens kan skabe et upålideligt led, der er modtageligt for revner og fejler helt senere ned ad linjen. Dette skyldes, at en kold lodde er meget svagere end loddet, der opvarmes effektivt.

Find den miljøvenlige tilgang til lodning
Der er mange ting, du skal huske på, hvis du er et elektronikprojekt eller arbejder på et rørprojekt. Du bliver nødt til at finde den mest miljøvenlige tilgang muligt. Du bliver nødt til at overveje fordelene ved både blyfrie og blyprojekter.

Skriv et svar